SHARE

На подручју општине Бијељина вода се задржала у насељима Дворови, Даздарево, Крива Бара, Тријешница и Трњаци – саопштено је из Републичке управе цивилне заштите.У Касарни “Војвода Степа Степановић” у Бијељини ноћас је преноћило 19 евакуисаних лица.

У посљедња 24 часа пуштено је у рад 40 трафостаница, чиме је 2 344 потрошача добило електричну енергију.

У општинама Ново Горажде, Фоча, Вишеград и Рудо стање се нормализује, а на подручјима са којих се вода повукла врши се санација посљедица.

У општинама Фоча и Ново Горажде наставља се са испирањем муља из кућа и чишћење, а комунална предузећа одвозе уништене ствари.

У Фочи је од јуче у прекиду водовод према Тјентишту. Воде за пиће немају Тјентиште и Миљевина, а у самој Фочи вода није за пиће ни након термичке обраде. Са представницима Завода за заштиту здравља РС договорено је да се у Фочи и Новом Горажду врши дезинфекција након буде обављено чишћење муља и уклоњене неупотребљиве стваре.
Из залиха Републичке дирекције за робне резерве до сада је у општину Фоча стигло 2 800 нарезака, 1 920 паштета, 400 литара уља и 40 пари чизама. Угроженима у насељима Миљевина и Доње Поље до сада је подијељено око 80 одсто артикала.

Помоћ је подијељена и у општини Ново Горажде, а наресци и паштете се дијеле свако јутро за доручак.

Општине Фоча и Ново Горажде траже да им се достави још гумених чизама.

У општини Требиње у селу Орашје ниво воде је и даље у порасту, а у Петровом пољу ниво воде и има тенденцију опадања, а локални путеви су у прекиду.

У Мјесној заједници Љубомир, у селу Подосоје, ниво воде је у односу на синоћ опао за 20 центиметара.

У општини Билећа вода се скоро потпуно повукла са поплављеног подручја и проводе се активности на санацији посљедица поплава.

У мјесним заједницама Биоград и Грабовица, општина Невесиње, ниво воде је опао за 15 центиметара, а и у осталим мјесним заједницама вода се и даље повлачи. Снабдијевање електричном енергијом је нормализовано у селима Бијења, Придворци, Лакат и Зијемља.

Путни правац Невесиње-Берковићи и даље је у прекиду.

Ниво воде у селу Луковице, општина Гацко, је опао за 45, а у селу Гарева за 25 центиметара.

На подручју Бањалуке није било промјена у односу на претходни извјештај.

SHARE

Оставите одговор