Na području opštine Bijeljina voda se zadržala u naseljima Dvorovi, Dazdarevo, Kriva Bara, Triješnica i Trnjaci – saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.U Kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini noćas je prenoćilo 19 evakuisanih lica.

U posljednja 24 časa pušteno je u rad 40 trafostanica, čime je 2 344 potrošača dobilo električnu energiju.

U opštinama Novo Goražde, Foča, Višegrad i Rudo stanje se normalizuje, a na područjima sa kojih se voda povukla vrši se sanacija posljedica.

U opštinama Foča i Novo Goražde nastavlja se sa ispiranjem mulja iz kuća i čišćenje, a komunalna preduzeća odvoze uništene stvari.

U Foči je od juče u prekidu vodovod prema Tjentištu. Vode za piće nemaju Tjentište i Miljevina, a u samoj Foči voda nije za piće ni nakon termičke obrade. Sa predstavnicima Zavoda za zaštitu zdravlja RS dogovoreno je da se u Foči i Novom Goraždu vrši dezinfekcija nakon bude obavljeno čišćenje mulja i uklonjene neupotrebljive stvare.
Iz zaliha Republičke direkcije za robne rezerve do sada je u opštinu Foča stiglo 2 800 narezaka, 1 920 pašteta, 400 litara ulja i 40 pari čizama. Ugroženima u naseljima Miljevina i Donje Polje do sada je podijeljeno oko 80 odsto artikala.

Pomoć je podijeljena i u opštini Novo Goražde, a naresci i paštete se dijele svako jutro za doručak.

Opštine Foča i Novo Goražde traže da im se dostavi još gumenih čizama.

U opštini Trebinje u selu Orašje nivo vode je i dalje u porastu, a u Petrovom polju nivo vode i ima tendenciju opadanja, a lokalni putevi su u prekidu.

U Mjesnoj zajednici Ljubomir, u selu Podosoje, nivo vode je u odnosu na sinoć opao za 20 centimetara.

U opštini Bileća voda se skoro potpuno povukla sa poplavljenog područja i provode se aktivnosti na sanaciji posljedica poplava.

U mjesnim zajednicama Biograd i Grabovica, opština Nevesinje, nivo vode je opao za 15 centimetara, a i u ostalim mjesnim zajednicama voda se i dalje povlači. Snabdijevanje električnom energijom je normalizovano u selima Bijenja, Pridvorci, Lakat i Zijemlja.

Putni pravac Nevesinje-Berkovići i dalje je u prekidu.

Nivo vode u selu Lukovice, opština Gacko, je opao za 45, a u selu Gareva za 25 centimetara.

Na području Banjaluke nije bilo promjena u odnosu na prethodni izvještaj.

Ostavi poruku