SHARE

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да српском народу у БиХ нико не може да замјери због онога што жели, а то је Република Српска.Човић је у изјави Срни поновио да се уставна једнакост Срба, Бошњака и Хрвата у БиХ може осигурати кроз три нивоа власти и четири федералне јединице, од којих би трећа федерална јединица била с хрватском већином, а четврта административни центри у Бањалуци, Сарајеву, Мостару и Тузли.

“Ако то успијемо, онда смо дали шансу БиХ, а ако не успијемо, онда смо кренули у правцу разградње БиХ”, рекао је Човић.

Када је ријеч о границама, Човић каже да то није ствар Устава и да се о томе може разговарати и договарати.

Говорећи о сусрету са њемачком канцеларком Ангелом Меркел у Берлину, Човић је рекао да је Меркеловој изнио став да један од три народа у БиХ “почесто сматра да има више права од друга два народа”.

“Пренио сам Меркеловој да се приликом имплементације изборних резултата у БиХ мора уважити воља гласача Срба, Хрвата и Бошњака те да, ако би неко од већинског народа, а прије свега СДП БиХ, покушао да игнорише вољу остала два народа, то носи опасност за БиХ”, рекао је Човић.

Човић каже да га радује чињеница да њемачка канцеларка и њени сарадници разумију прилике у БиХ, те да им је жеља да Њемачка, као политички и економски утицајна земља, помогне стабилност БиХ.

SHARE

Оставите одговор