SHARE

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Василије позвао је сва парохијска свештенства и манастирске управе да одмах покрену акције прикупљања хране, хигијенских средстава, ћебади и новца којим би Епархија купила кревете, душеке и ћебад за становништво угрожено поплавама.Владика Василије рекао је да је потребно да се у акцију максимално укључе свештеници, манастирске управе, црквене општине и одбори, парохијани, те да свако понаособ закуца на врата неког предузећа да би се прикупило што више помоћи и помогло што већем броју угрожених.

Епископ зворничко-тузлански сматра да би било добро да се свака кућа одазове и помогне у границама могућности, јер је ситуација заиста катастрофална и алармантна.

Он је позвао намјеснике да хитно сазову свештенство на састанак да би био сачињен заједнички план прикупљања помоћи – саопштено је из Епархије зворничко-тузланске.

Владика Василије подсјећа да је већина грађана у источном дијелу Републике Српске који су погођени поплавама већ преживјела једну голготу 1992. године, те да их је задесила нова катастрофа таман када су поново свили ново гнијездо.

“Осим њих, страдали су и мјештани села уз ток ријека Дрине и Саве. Сви они углавном се баве се пољопривредом и сточарством, а водена стихија уништила им је све за само сат-два. Зима која је на прагу још више ће отежати ионако тешку ситуацију, јер само Бог зна како ће успјети да исуше поплављене куће и ствари”, нагласио је владика Василије.

Он вјерује да овај апел Епархије зворничко-тузланске неће остати као “глас вапијућег у пустињи”, већ да ће наићи на разумијевање и код свештеника и код народа.

Прикупљена новчана средства потребно је доставити епархијској благајни од које ће бити добијена спецификација за шта су новчана средства утрошена.

SHARE

Оставите одговор