SHARE

Управни одбор Ватрогасног савеза Републике Српске (РС) препоручио је данас ватрогасним јединицама Српске да према могућностима помогну у људству и техничко-материјалним средствима колегама у Бијељини на санирању посљедица од поплава.Предсједник Скупштине Ватрогасног савеза РС Миле Међед оцијенио је да су ових дана ватрогасци на свим поплављеним подручјима Српске уложили надљудске напоре у спасавању људства, материјалних добара и домаћих животиња.

“Разговарали смо и о формирању специјализованих одјељења у оквиру ватрогасних јединица широм Српске и на томе треба истрајати”, рекао је Међед у Зворнику.

Он је додао да овакве ванредне ситуације изискују потребу високо оспособљених ватрогасних јединица које би се специјализовале за евакуацију људства и спасавања свих материјалних добара.

Командир Професионалне ватрогасне јединице Зворник Саша Илић рекао је новинарима, након сједнице Управног одбора, да је на позив Ватрогасне јединице из Бијељине већ упутио дио људства и техничко-материјалних средстава да помогну угроженим грађанима Бијељине.

Управни одбор Ватрогасног савеза РС одржао је редовну сједницу на којој је разматрао актуелна питања из свог дјелокруга.

SHARE

Оставите одговор