SHARE

На подручју општине Бијељина ноћас је плавни талас захватио и мјесто Трњаке, а вода је стигла до Броца, иако ту није било већег плављења – потврдио је данас Срни шеф Општинског одсјека Цивилне заштите Драго Ристић.Он је истакао да је и даље најкритичније стање у Дворовима, Даздареву, Кривој Бари, те да је стање на терену слично јучерашњем и да талас наставља ниже ка ушћу Саве и Дрине.

“И данас ћемо кренути у евакуацију људи, које збрињавамо у касарни у Бијељини, мада већи дио њих остаје код родбине”, навео је Ристић и додао да ће бити настављено дијељење хране и неопходних ствари становништву које је захватила поплава.

Он је истакао да је водостај ријеке Дрине у стагнацији, а да њен проток код хидроцентрале у Зворнику износи 1500 метара кубних у секунди.

Ристић каже да је водостај ријеке Саве смањен за шест центиметара у односу на синоћ и сада износи 792 центиметра.

Осим Цивилне заштите, рониолаца из Бијељине, Бањалуке, Брчког и других градова, на терену је и војска која је јуче удвостручила снаге, па је тако стотињак војника чамцима и возилима помагало при евакуацији угроженог становништва.

Стање се стабилизује у Амајлијама, Поповима, Дијеловима и Јањи,          насељима, која су претходних дана претрпјела велике бујице воде.

SHARE

Оставите одговор