Na području opštine Bijeljina noćas je plavni talas zahvatio i mjesto Trnjake, a voda je stigla do Broca, iako tu nije bilo većeg plavljenja – potvrdio je danas Srni šef Opštinskog odsjeka Civilne zaštite Drago Ristić.On je istakao da je i dalje najkritičnije stanje u Dvorovima, Dazdarevu, Krivoj Bari, te da je stanje na terenu slično jučerašnjem i da talas nastavlja niže ka ušću Save i Drine.

„I danas ćemo krenuti u evakuaciju ljudi, koje zbrinjavamo u kasarni u Bijeljini, mada veći dio njih ostaje kod rodbine“, naveo je Ristić i dodao da će biti nastavljeno dijeljenje hrane i neophodnih stvari stanovništvu koje je zahvatila poplava.

On je istakao da je vodostaj rijeke Drine u stagnaciji, a da njen protok kod hidrocentrale u Zvorniku iznosi 1500 metara kubnih u sekundi.

Ristić kaže da je vodostaj rijeke Save smanjen za šest centimetara u odnosu na sinoć i sada iznosi 792 centimetra.

Osim Civilne zaštite, roniolaca iz Bijeljine, Banjaluke, Brčkog i drugih gradova, na terenu je i vojska koja je juče udvostručila snage, pa je tako stotinjak vojnika čamcima i vozilima pomagalo pri evakuaciji ugroženog stanovništva.

Stanje se stabilizuje u Amajlijama, Popovima, Dijelovima i Janji,          naseljima, koja su prethodnih dana pretrpjela velike bujice vode.

Ostavi poruku