SHARE

Припадници Оружаних снага БиХ наставили су и данас да пружају помоћ становништву на поплављеном подручју општине Бијељина, а на евакуацији становништва у насељу Дворови ангажовано је 28 припадника Оружаних снага БиХ са осам возила и два чамца.У Дворовима су ангажована и два тима која чине припадници деминерског и инжињеријског батаљона Оружаних снага БиХ која укупно броје 16 војних лица. Они располажу са четири чамца и шест возила, од којих је једно теретно, који раде на санацији посљедица од поплава.

Истовремено се ради на реализацији захтјева општине Калиновик за хитну санацију путева на подручју ове општине и то праваца Улог-Трновија и Улог- Села, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

За реализацију овог захтјева неопходно је ангажовање углавном тешких инжињеријских машина као што су дозер, грејдер и ровокопач ради рашчишћавања путних праваца.

У току је снимање ситуације на терену и, према првим прогнозама, неопходну санацију путних праваца Улог – Трновија и Улог – Села могуће је извршити у наредних петнаест дана.

SHARE

Оставите одговор