Upravni odbor Američkog univerziteta u BiH /AUBiH/ donio je danas na inicijativu studenata ove visokoškolske ustanove odluku o upućivanju hitne pomoći najugroženijim područjima u iznosu od 1.000 KM Federaciji i 1.000 KM Republici Srpskoj /RS/.U saopštenju ovog univerziteta navodi se da su sredstva namijenjena porodicama koje su pretrpjele najveće štete i kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.

„Namjera nam je da i na ovaj način u trenucima kada je to najpotrebnije, pokažemo solidarnost sa najugroženijima. Stanovništvu područja koja su ugrožena elementarnim nepogodama, u ovim trenucima najpotrebniji su topla ljudska riječ, saosjećanje, ali i materijalna pomoć svih nas“, navedeno je u odluci Upravnog odobora Američkog univerziteta u BiH.

Novčani iznosi biće danas uplaćeni opštini Bijeljina na njen žiro račun za uplate novčane pomoći stanovništvu ugroženom od poplava u Semberiji, kao i na žiro račun Crvenog krsta/križa Federacije BiH za pomoć stanovništvu ugroženom od poplava u Federaciji BiH.

Iz Američkog univerziteta u BiH pozivaju i ostale organizacije, institucije, kompanije i pojedince da vlastitim angažmanom pomognu ugroženima.

Ostavi poruku