SHARE

Управни одбор Америчког универзитета у БиХ /AUBiH/ донио је данас на иницијативу студената ове високошколске установе одлуку о упућивању хитне помоћи најугроженијим подручјима у износу од 1.000 КМ Федерацији и 1.000 КМ Републици Српској /РС/.У саопштењу овог универзитета наводи се да су средства намијењена породицама које су претрпјеле највеће штете и којима је помоћ у овом тренутку најпотребнија.

“Намјера нам је да и на овај начин у тренуцима када је то најпотребније, покажемо солидарност са најугроженијима. Становништву подручја која су угрожена елементарним непогодама, у овим тренуцима најпотребнији су топла људска ријеч, саосјећање, али и материјална помоћ свих нас”, наведено је у одлуци Управног одобора Америчког универзитета у БиХ.

Новчани износи биће данас уплаћени општини Бијељина на њен жиро рачун за уплате новчане помоћи становништву угроженом од поплава у Семберији, као и на жиро рачун Црвеног крста/крижа Федерације БиХ за помоћ становништву угроженом од поплава у Федерацији БиХ.

Из Америчког универзитета у БиХ позивају и остале организације, институције, компаније и појединце да властитим ангажманом помогну угроженима.

SHARE

Оставите одговор