SHARE

Ситуација у Вишеграду се стабилизује након катастрофалних поплава које су задесиле градове горњедринске регије, ријека Дрина се вратила у корито, док опада и проток воде на вишеградској хидроелектрани, који је јутрос био 1.650 метара кубних у секнуди.Директор предузећа “Хидроелектране на Дрини” Миле Лакић рекао да регији више не пријети опасност од поплава, јер сваки сат доток воде на Дрини у Фочи опада за 40 метара кубних.

“Кроз турбине и преко прелива за вријеме поводња кроз ХЕ ‘Вишеград’ протицало је 4.000 метара кубних воде у секунди”, рекао је Лакић.

Домаћинства која су се у току поплаве иселила из кућа вратила су се у њих, а саобраћај је нормалнизован, изузев на путу за Дринско, који је значајно оштећен.

У Вишеграду је јуче боравио и високи представник Валентин Инцко, који се интересовао за посљедице поплава и како је мост Мехмед-паше Соколовића на Дрини издржао још један поводањ.

Начелник општине Томислав Поповић потврдио је да комисије за процјену штета раде на терену, а да је један дио припадника цивилне заштите упућен као помоћ у санирању штета на поплавама у општини Ново Горажде.

SHARE

Оставите одговор