Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik pozvao je danas građane Srpske da se uključe u akciju pomoći stanovništvu ugroženom poplavama koje su proteklih dana zahvatile područje Semberije.„Evidentno je da se cijelo društvo mora uključiti u sanaciju štete i pravljenja sistema odbrane od visokih voda da ne bi bilo stalnih iznenađenja od ovakvih pojava“, rekao je Dodik novinarima prilikom obilaska Dazdareva, jednog od poplavljenih bijeljinskih sela.

Predsjednik RS je naglasio da su posljednje poplave tuga i jedna od najvećih katastrofa koja je zadesila Dazdarevo i produčje opštine Bijeljina.

„Ova sela su udaljena od Drine i rijeka nikada nije dolazila do njih, ali je očigledno da je visoki talas poplavio i ovo područje. Bujica je bila takva da se ništa nije moglo spasiti. To od nas traži odgovornost da nađemo načine da pristupimo saniranju štete“, istakao je Dodik.

Predsjednik je rekao da je u toku proces hitne nabavke 2.000 aparata za sušenje objekata i izrazio nadu da će oni stići što prije.

„Sada čekamo da se voda povuče kako bi mogli da pomognemo ljudima u sanaciji prije svega objekata stanovanja i drugih ekonomskih objekata u domaćinstvu“, istakao je Dodik, koji je posjetio i naselja Dvorove, Kriva Bara, Rača i Triješnica.

Ostavi poruku