SHARE

Предсједник Републике Српске (РС) Милорад Додик позвао је данас грађане Српске да се укључе у акцију помоћи становништву угроженом поплавама које су протеклих дана захватиле подручје Семберије.“Евидентно је да се цијело друштво мора укључити у санацију штете и прављења система одбране од високих вода да не би било сталних изненађења од оваквих појава”, рекао је Додик новинарима приликом обиласка Даздарева, једног од поплављених бијељинских села.

Предсједник РС је нагласио да су посљедње поплаве туга и једна од највећих катастрофа која је задесила Даздарево и продучје општине Бијељина.

“Ова села су удаљена од Дрине и ријека никада није долазила до њих, али је очигледно да је високи талас поплавио и ово подручје. Бујица је била таква да се ништа није могло спасити. То од нас тражи одговорност да нађемо начине да приступимо санирању штете”, истакао је Додик.

Предсједник је рекао да је у току процес хитне набавке 2.000 апарата за сушење објеката и изразио наду да ће они стићи што прије.

“Сада чекамо да се вода повуче како би могли да помогнемо људима у санацији прије свега објеката становања и других економских објеката у домаћинству”, истакао је Додик, који је посјетио и насеља Дворове, Крива Бара, Рача и Тријешница.

SHARE

Оставите одговор