SHARE

Најмање 10 људи осумњичених за терористичке активности приведено је у рацији грчке полиције у Атини и околини, гдје је заплијењена и већа количина оружја и експлозива.Заплијењене су три аутоматске пушке “калашњиков”, седам пиштоља, неколико оквира муниције, 200 грама експлозива /ТНТ/, четири бомбе и 50 килограма другог експлозива.

“Ово је случај који полиција прати већ дуже вријеме и операција је још у раној фази. Све што могу да кажем је да смо нашли оружје и да је оно сада на експертизи како би се утврдило да ли је коришћено у терористичким нападима”, изјавио је портпарол полиције.

Полиција је потврдила само да је једна од рација изведена у богатијем атинском кварту Неа Смирни, а грчки медији јавили су да су претресане и куће у кварту Егзархија, гдје живе студенти, као и складишта у луци Пиреј и друге локације.

Извори из грчке полиције пренијели су агенцији АП да су мета рације били чланови двије терористичке групе – “Завјереници ватрених ћелија” и “Секта револуционара”, које су познате по бомбашким нападима у Грчкој у којима је било и жртава

SHARE

Оставите одговор