Najmanje 10 ljudi osumnjičenih za terorističke aktivnosti privedeno je u raciji grčke policije u Atini i okolini, gdje je zaplijenjena i veća količina oružja i eksploziva.Zaplijenjene su tri automatske puške „kalašnjikov“, sedam pištolja, nekoliko okvira municije, 200 grama eksploziva /TNT/, četiri bombe i 50 kilograma drugog eksploziva.

„Ovo je slučaj koji policija prati već duže vrijeme i operacija je još u ranoj fazi. Sve što mogu da kažem je da smo našli oružje i da je ono sada na ekspertizi kako bi se utvrdilo da li je korišćeno u terorističkim napadima“, izjavio je portparol policije.

Policija je potvrdila samo da je jedna od racija izvedena u bogatijem atinskom kvartu Nea Smirni, a grčki mediji javili su da su pretresane i kuće u kvartu Egzarhija, gdje žive studenti, kao i skladišta u luci Pirej i druge lokacije.

Izvori iz grčke policije prenijeli su agenciji AP da su meta racije bili članovi dvije terorističke grupe – „Zavjerenici vatrenih ćelija“ i „Sekta revolucionara“, koje su poznate po bombaškim napadima u Grčkoj u kojima je bilo i žrtava

Ostavi poruku