Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić izjavio je danas da se trenutno vrši evakuacija dijela stanovništva iz Velinog sela, Broca i Balatuna, budući da će tamo da se akumulira voda koja poplavila veliki dio ove opštine.„Još nismo završili posao oko usmjeravanja vode, s obzirom da će voda na kraju završiti na najnižoj tački u Semberiji, a to je u Velinom selu, kao i u Brocu i Balatunu, i trenutno radimo na tome da od tamo iselimo jedan broj ljudi“, rekao je Mićić nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske /RS/ Miloradom Dodikom u Bijeljini.

Podsjetivši da je na području Bijeljine poplavljeno više od 2.500 domaćinstava, Mićić je rekao da je najvažnije da su sačuvani životi ljudi i poručio da i republičke i lokalne institucije moraju nastaviti da rade sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi se nastradalima olakšao život.

„Svi zajedno činimo sve da ljudima olakšamo život i obezbijedimo da voda, koja se još razliva po Semberiji, ne napravi još veću štetu“, rekao je Mićić novinarima.

On je naveo da je u narednom periodu prioritet da se izvrši dezinfekcija, te očiste i osuše polavljeni objekti.

„Vlada nam je već obezbijedila dio čizama, hrane za ljude, kao i za stoku. Obezbijedili smo i smještaj kako za ljude, tako i za stoku. Nadamo se da ćemo oštećena domaćinstva uspjeti da saniramo. Šteta je nesaglediva, ali sad o procjeni ne razmišljamo, imamo preča posla“, rekao je Mićić.

Ostavi poruku