SHARE

Начелник општине Бијељина Мићо Мићић изјавио је данас да се тренутно врши евакуација дијела становништва из Велиног села, Броца и Балатуна, будући да ће тамо да се акумулира вода која поплавила велики дио ове општине.“Још нисмо завршили посао око усмјеравања воде, с обзиром да ће вода на крају завршити на најнижој тачки у Семберији, а то је у Велином селу, као и у Броцу и Балатуну, и тренутно радимо на томе да од тамо иселимо један број људи”, рекао је Мићић након састанка са предсједником Републике Српске /РС/ Милорадом Додиком у Бијељини.

Подсјетивши да је на подручју Бијељине поплављено више од 2.500 домаћинстава, Мићић је рекао да је најважније да су сачувани животи људи и поручио да и републичке и локалне институције морају наставити да раде све што је у њиховој могућности како би се настрадалима олакшао живот.

“Сви заједно чинимо све да људима олакшамо живот и обезбиједимо да вода, која се још разлива по Семберији, не направи још већу штету”, рекао је Мићић новинарима.

Он је навео да је у наредном периоду приоритет да се изврши дезинфекција, те очисте и осуше полављени објекти.

“Влада нам је већ обезбиједила дио чизама, хране за људе, као и за стоку. Обезбиједили смо и смјештај како за људе, тако и за стоку. Надамо се да ћемо оштећена домаћинства успјети да санирамо. Штета је несагледива, али сад о процјени не размишљамо, имамо преча посла”, рекао је Мићић.

SHARE

Оставите одговор