SHARE

Начелник општине Бијељина Мићо Мићић изјавио је данас да се ситуација у Семберији постепено стабилизује, водостај ријеке Дрине је у опадању, док се ниво Саве незнатно повећава.Он је нагласио да вода опада у насељима Амајлије, Јања и Попови, док још стоји у насељу Дворови и могла би да се прошири у насеље Трњаци, те дијелове Марића и Батковића.

“Проблем нам је остао још у Дворовима, јер вода тамо стоји и постоји могућност да у наредном периоду потопи и Трњаке, дио Марића и дио Батковића. Срећа је, ипак, да нема великог дотока и да неће бити велике количине воде. Вјероватно ћемо морати искључити далековод у Дворовима који снабдијева струјом Трњаке, Међаше и тај дио Семберије, јер се појавила вода око чворне станице. Очекујемо да се са Батковићем, Марићима и Трњацима заврши ширење воде”, рекао је Мићић.

Оптимистично је, каже Мићић, што се ниво Саве готово незнатно повећава и у току ноћи порастао је свега два центиметра. “То је охрабрујуће, јер вјероватно нећемо имати потребу да подижемо насип и да га бранимо, иако су екипе на терену и непрестано дежурају”, рекао је Мићић новинарима након сједнице Кризног штаба у Бијељини.

Према његовим ријечима, на терену непрестано дежура и 10-ак екипа хитне помоћи, а медицинско особље је распоређено на пунктовима, на најкритичнијим тачакама, а петоро људи је пребачено у болницу.

Он је најавио да ће одмах након повлачења воде бити извршена дезинфекција како не би дошло до појаве заразе.

У касарни “Степа Степановић” у Бијељини тренутно је смјештено око 150 људи, док један дио угроженог становништва не жели да излази из својих домова, а већина их иде код фамилије и родбине.

Начелник Сектора полиције Центра јавне безбједности Бијељина Јовица Василић је након сједнице Кризног штаба апеловао на грађане да избјегавају самоницијативно прекопавање канала као што се јуче десило у Марићима и Батковићу.

“Дошло је до сукоба међу људима и морали смо интервенисати, јер је Штаб цивилне заштите тај по чијим одлукама полиција реагује”, рекао је Василић.

Након сједница, чланови Кризног штаба упутили су се у обилазак Дворова и осталих угрожених подручја.

SHARE

Оставите одговор