SHARE

Водостај Дрине низводно од бране на Хидроцентрали “Бајина Башта” јутрос је смањен и вода је почела да се повлачи из поплављених братуначких села Сикирић, Побрђе, Полом и Осамско, те приградског насеља Моштанице.Водостај ријеке је смањен јер је смањен проток воде на Хидроцентрали “Бајина Башта” са 4 000 на 3 100 метара кубних у секунди – рекао је Срни начелник општине Братунац Недељко Млађеновић.

Вода се повукла са пута у Моштаницима и поново је успостављен саобраћај од Братунца према граничном прелазу ка Љубовији.

Саобраћа се и на регионалним путним правцима од Братунца према Дрињачи и Скеланима, гдје је јуче због изливања Дрине на појединим дионицама био онемогућен пролаз возила.

Млађеновић каже да је од 70 поплављених кућа у овим селима вода ушла у 65 и породице су морале да напусте те куће, а причињена је велика штета на помоћним објектима, ораницама, малињацима и другим воћњацима поред Дрине.

“Јуче смо увели ванредно стање на подручју општине и све вријеме припадници Цивилне заштите и ватрогасци били су на угроженим подручјима и помагали становништву”, истакао је Млађеновић, наводећи да ће данас бити формирана комисија за процјену штете од поплаве.

Он је додао да се вода из братуначког градског водовода може користити за пиће, јер бунари и резервоари у Бјеловцу нису били захваћени поплавом па вода није замућена.

[slideshow id=13]

SHARE

Оставите одговор