SHARE

Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Милица Марковић изјавила је да договор СНСД-а са СДС-ом и ДНС-ом о заједничком наступу у институцијама БиХ и даље стоји.“Зато када је ријеч о формирању власти СДП БиХ нема, нити може да има проблем са СНСД-ом, као партнером из РС”, рекла је Марковићева и оцијенила да је проблем СДП-а то што не може да направи споразум са својим партнерима у ФБиХ, који би требало да учествују у формирању власти.

Потпредсједник СДП-а БиХ Мирсад Ђапо, учествујући синоћ у емисији „Пулс”  БН телевизије заједно са представницима СНСД-а и СДС-а, рекао је да је ова странка отворила разговоре са свима.

“Када је ријеч о формирању власти на нивоу БиХ, неопходно је договорити се о битним стварима са којима се улази у власт и окренути се обичном човјеку.Не постоји ниједна странка у парламенту БиХ, Федерације БиХ и РС са којом не желимо разговарати о овим циљевима”, рекао је Ђапо.

Посланик СДС-а у Парламентарној скупштини БиХ Дарко Бабаљ сматра да је одуговлачење формирања власти на нивоу БиХ посљедица превирања унутар ФБиХ. Он је истакао да је формирање власти могуће у скорије вријеме, бар када је ријеч о српској страни.

“Ако посматрамо позицију из РС, код нас је све договорено. Ми сад тражимо партнера у ФБиХ са којим ћемо направити власт”, рекао је Бабаљ, наводећи да нема никаквих проблема што се тиче СДС- а.

Потпредсједник ХДЗ-а Давор Чордаш изјавио је да су у БиХ у претходне четири године учињене битне ствари, поготово када је ријеч о институцијама на државном нивоу.

“За који дан наши грађани добијају визе и то је огроман напредак. То сигурно нисмо добили на поклон”, рекао је Чордаш.

Изразивши неслагање са оцјенама потпредсједника СДП-а БиХ Мирсада Ђапе да су претходне четири године значиле застој у свему у БиХ, Чордаш је рекао да се након недавних анализа и оцјене за овај период увијек поставља питање да ли се може урадити мање или више.

SHARE

Оставите одговор