SHARE

Доток воде из Хидроелектране “Пива” у Фочу је преполовљен, јер је умјесто кише на црногорским планинама почео да пада снијег, рекао је СРНИ Милан Анђелић, руководилац постројења на црногорској брани у Мратињу.Ријеке Дрина, Ћехотина и Бистрица су се због мањег водостаја повукле у корита. Поново је успостављен саобраћај на дринском мосту код Казнено-поправног дома, у насељу Лазарево, а у функцији је и прелаз за пјешаке на ћехотинском мосту.

У насељима Миљевина и Доње Поље у Фочи остале су велике количине муља, смећа и разбацаних ствари и дрва.

У своје влажне и оштећене станове у зградама на десној обали Бистрице, 16 породица не може да се врати и оне ће до даљег бити смјештене код родбине.

Миљевина и даље нема струју, јер је главна трафо станица потопљена, а ни питку воду, јер је извориште замућено.

У Фочи ће данас станари зграда у Доњем Пољу добити струју, али је неизвјесно када ће прорадити телефони.

“Због повлачења Дрине, поново је успостављена путна комуникација за Болницу и Јошаницу, која је у прекиду била три дана”, речено је СРНИ у Штабу Цивилне заштите.

Припадници Цивилне заштите и Црвеног крста данас су започели подјелу 400 пакета хране, које су јуче из робних резерви РС достављене Фочи.

Ријеке Тара и Дрина наијеле су тешка оштећења рафтинг камповима на Бастасима и Брштановици.

“Вода је уништила и однијела на десетине објеката за смјештај туриста, штете су огромне”, речено је СРНИ у Удружењу рафтинг клубова у Фочи.

[slideshow id=13]

SHARE

Оставите одговор