SHARE

Водостај ријеке Заломке у Невесињу и даље расте, а поплављено је више кућа, штала и помоћних објеката у селима Биоград, Будисавље, Косовача и Солаковићи у која је немогуће доћи јер су путеви и мостови под водом, јавља дописник Срне.Ријека Заломка се излила на регинални пут Невесиње – Борковићи, тако да је од јутрос та путна дионица затворена за саобраћај, а ниво ове ријеке на Гвозденом мосту је достигао критичну тачку.

Према информацијама из ”Електро-Невесиња”, више села је без електричне енергије, а трафо-станице у рејону села Биоград су под водом.

Киша у овом дијелу Пепублике Црпске и даље пада. Цивилна заштита не располаже чамцима и другом опремом, тако да се грађани у највећем броју случајева морају сналазити сами.

Начелник општине Невесиње Бранислав Миковић јуче је прогласио стање елементарне непогоде на дијелу територије општине – у мјесним заједницама Биоград, Источни Биоград, Грабовица, Риља и Бијеља.

Јединице Цивилне заштите, привредни субјекти и представници мјесних заједница дужни су да учествују у заштити и спашавању, те стварању услова за нормалан живот и рад становништва.

Ситуација у граду Невесињу је нешто боља у односу на прије два дана, када је био главни поплавни талас.

[slideshow id=13]

SHARE

Оставите одговор