SHARE

Ријека Дрина поплавила је ноћас у Бијељини око 700 кућа у насељу Јања одакле је евакуисано становништво, а незапамћеном брзином надирала је и у насеље Амајлије које је већим дијелом под водом, јавља дописник Срне.Овакав потоп не памте ни најстарији мјештани који стање називају алармантним. Екипе Цивилне заштите су током ноћи и јутрос непрестано на терену и свим расположивим средствима пружају помоћ угроженима.

“Откако је проток достигао 4 000 метара кубних у секунди вода је за неколико часова надошла и поплавила готово двије трећине села. Неколико стотина кућа у Амајлијама је у води. Оно што смо још имали од материјално техничких средстава , чамаца и рибарских чизама, подијелили смо угроженом становништву, али то је кап у мору”, рекао је Драго Ристић, шеф општинског одсјека Цивилне заштите.

Амајлије је ноћас посјетио начелник општине Бијељина Мићо Мићић који је похвалио ангажовање мјештана, војске и цивилне заштите који су ноћ провели у борби са воденом стихијом.

“Животно нико не смије бити угрожен, а што се тиче стоке, људи стално евакуишу сва своја добра”, рекао је Мићић.

Према подацима Цивилне заштите Бијељина узводно долази до смањивања протока Дрине – код Бајине Баште проток је 3.600 метара кубних у секунди.

[slideshow id=13]

SHARE

Оставите одговор