SHARE

Неретва се ноћас излила у општини Чапљина, у Шурманцима и Почитељ пољу, а тешка ситуација је и у Нерезима, Свитави и Караотоку гдје је току евакуација становништва из око 180 кућа.Због високог водостаја и изливања Неретве затворени су гранични прелази Габела Поље и Дољани, као и регионални пут Габела Поље – Чапљина, саопштено је из федералне Цивилне заштите.

Дрина је поплавила центар Горажда и 150 становника већ је евакуисано, док су поједини дијелови општине остали без електричне енергије, а и телефонске везе су у прекиду.

Водостај Дрине износи пет метара, а усљед плавног таласа прелио је таблу за очитавање па се ниво не може мјерити.

Због изливања Буне на подручју Мостара и даље је затворен за саобраћај локални пут Буна – Благај, а поплављено је више кућа на локалитету насеља Млинице.

Водостај Буне износи 355 центиметара и већи је за око 25 центиметара него јуче.

Водостај Јасенице тренутно износи 185 центиметара, а током ноћи евакуисано је становништво из три куће на Луци у старом граду, а тешка ситуација је и на Царини гдје је угрожено више стамбених објеката.

У општини Равно је због велике количине воде затворен регионални пут Хутово – Равно, у мјесту Врутак, а прекиду је и дионица Трновица – Равно.

Заселак Чајтош одсјечен је од понедјељка, а селу Вела Међа ситуација је алармантна. Вода је порасла за један метар и поплавила већину стамбених и привредних објеката, а евакуисано је становништво из двије куће.

Водостај ријеке Брегаве у општини Столац износи 106 центиметара.

Подземне воде поплавиле су подруме у стамбеним зградама близу корита Брегаве, а висина воде је око пола метра.

У кањону испод села Прењ Брегава се излила и поплавила дио пољопривредног земљишта, саобраћај на локалном путу Прењ – Хабатнице је отежан, док је на правцу Ривине – Греда – Пилетаје проходан за сва возила.

SHARE

Оставите одговор