Након изливања ријеке Дрине на магистрални пут Устипрача –Вишеград, код моста Мехмед паше Соколовића у Вишеграду, ова саобраћајница је од ноћас у прекиду.Возила се из правца Ужица усмјеравају из Добруна преко Бијелог Брда-Рудог-Бродара и даље према Сарајеву и Горажду.

Због поплаве је обустављен и саобраћај на регионалном путу Вишеград- Вишеградска бања и Прелово, па је Рехабилитациони центар „Вилина влас“ и десетине села у вишеградској Жупи одсјечено од свијета.

Поплављен је и локални пут Вишеград – Дринско.

На Дрини ћуприја и овај је пут издржала налет водене бијице иако су поплављени сви његови стубови и вода се попела високо уз лукове.

На Хидроелектрани „Вишеград“ ноћас је забиљежен проток воде од 4.000 метара кубних у секунди, највише од када објекат постоји од 1989. године.

Припадници Цивилне заштите, полиције, Граничне полиције и радници неких фирми ноћас су евакуисали грађане из десетак кућа у поплављеном насељу Душче.

Вода се улила и у неколико кућа на Мезалину, Калатама и код робне пијаце која је од синоћ под водом ријеке Рзава, притоке Дрине.

Leave a Reply