U opštini Foča, u kojoj je zbog poplave struja isključena za više od 1 000 domaćinstava, sinoć je proglašeno vanredno stanje.Mostovi na rijekama Bistrici, Hrčavci i Čehotini od sinoć su zatvoreni za stanovništvo i za saobraćaj.Osnovne, srednje škole i fakulteti neće raditi do ponedjeljka.Zbog povećanog vodostaja i izlivanja Drine od 23.00 časa sinoć pod vodom su gradsko naselje Donje Polje i prigradsko naselje Jošanica. Evakuacija stanovništva iz 10 stambenih zgrada u naselju Donje Polje obavlja se čamcima.

Trenutni protok vode kroz Foču iznosi 3 400 metara kubnih u sekundi što predstavlja porast Drine u posljednja dva dana za više od četiri metra. Vodostaj ove rijeke u centru grada trenutno iznosi šest metara i 60 centimetara, rečeno je na jutrošnjoj sjednici Štaba Civilne zaštite.

Komandant ovog štaba i načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović kaže da se trenutno ne očekuje povećanje nivoa Drine iz pravca Šćepan Polja, kao ni preliv vode preko Hidrolektrane „Mratinje“ na rijeci Pivi, koja je od Foče udaljena 30 kilometara.

On je upozorio da je u blagom porastu Ćehotina iz pravca Pljevalja, čiji će vodostaj biti dodatno povećan nakon padavina koje se, prema najavama Hidrometerološkog zavoda Crne Gore, u Pljevljima očekuju u naredna dva, tri dana.

Prema Kliničkom centru saobraća se alternativnim putnim pravcima, jer je od sinoć u prekidu put koji povezuje grad sa bolnicom.

Krmanović je dodao da je željezni most na Drini pušten za saobraćaj da bi se rasteretili alternativni pravci prema bolnici i naselju Jošanica.

Kiša u Foči i dalje pada.

Ostavi poruku