SHARE

Из насеља Језерине у Билећи од јуче је исељено 12 кућа, а очекује се да ће, због пораста нивоа воде, у току дана бити евакуисана још нека домаћинства, потврдио је јутрос  начелник општинског штаба Цивилне заштите Ратко Вујовић.Вујовић каже да је ситуација у овом насељу веома тешка и да је ниво воде скоро достигао коту која је била у јануару када је у потпуности поплављено двадесетак кућа.

“Ако киша настави да пада, биће теже него у јануару”, рекао је Вујовић и додао да се ствари, стока и сијено смјештају у магацине “Југомонтаже” и “Билећанке”.

Он је додао да је у току попис дјеце, старих лица и ученика да би се сагледао број угрожених домаћинстава.

У Поповом пољу, код Требиња, ниво воде се повећава и приближава кућама па мјештани Орашја који су блокирани више дана и Пољица исељавају имовину, док је под водом више прилазних путева према насељеима уз корито ријеке, потврдио је јутрос Срни Мирко Ћурић, начелник Цивилне заштите Требиње.

Ћурић каже да је проток воде кроз град повећан на 380 метара кубних у секунди, те да су направљени одбрамбени насипи према приобалном дијелу и насељу Рупе гдје је вода од синоћ полавила приступне и путеве кроз насеље.

Прилазни путеви према Вељој Гори у Петровом пољу већ данима су под водом, а мјештани су одсјечени од других дијелова општине, а под водом су и прилазни путеви према Алексиној међи и Петропавловом манастиру.

SHARE

Оставите одговор