SHARE

Хладноћа, која је пре неколико дана захватила северни део Европе, однела је до сада 15 живота – осам у Пољској, пет у земљама централне Европе и два у Британији.Температура у Пољској се спустила испод минус 20 степени. Осам бескућника се у ноћи измедју уторка и среде смрзнуло. Сви су пили алкохол, подсећа Би-Би-Си (ББЦ).

На северу Аустрије 69-годишњи пензионер, који се враћао кући после погреба, смрзао се током протекле ноћи на мосту прекривеном снегом.

Снег и хладноћа су пореметили пре свега аеродромски саобраћај, али и друмски и железнички.

Женевски аеродром и лондонски Гетвик су затворени од јуче, а у Француској и Немачкој отказано је пуно летова.

Француско цивилно ваздухопловство затражило је од авиопревозника да данас откажу 25 одсто летова са париског аеродрома Шарл де Гол и 10 одсто летова са другог париског аеродрома – Орлија, очекујући нове проблеме због времена.

На лондонском аеродрому Хитроу, најпрометнијем аеродрому у Европи, саобраћај је такодје поремећен.

Јуче су били затворени Дурам Тиз Вели у Енглеској, Единбург и Денди у Шкотској, и Лион-Брон у Француској, док је саобраћај био поремећен на франкфуртском, минхенском, бечком и прашком аеродрому.

И за данас се очекују велики проблеми и кашњења у железничком саобраћају широм Европе, а и у друмском саобраћају.

Еуростар је за данас отказао половину својих полазака.

У 12 области на истоку Француске камионима је забрањен излазак на путеве, па је више од 7.000 било присилно паркирано током протекле ноћи.

У Немачкој је забележено више хиљада саобраћајних несрећа.

Швајцарска метеоролошка служба предвидела је за данас смањење снежних падавина у централној Европи.

SHARE

Оставите одговор