SHARE

На подручју општине Бијељина током дана евакуисано је 50 лица чија домаћинства су угрожена плављењем ријеке Дрине, потврдио је Срни шеф општинског Одсјека Цивилне заштите Драго Ристић.Он је додао да је евакуисано становништво смјештено на безбједна мјеста, углавном код родбине и пријатеља.Према његовим ријечима, проток воде је повећан у односу на јутрос и тренутно од Хидроелектране /ХЕ/ у Зворнику иде 3 300 кубних метара у секунди , док је из ХЕ у Бајној Башти остао на 3 800 кубних метара.Ристић је напоменуо да се вода све више излива, од Јање до Међаша и Балатуна, те да се максимум протока очекује током ноћи.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Јања Хусо Зечкановић рекао је за Срну да је, осим неколико породица на подручју Јање, евакуисана и стока, те да је у току евакуација око 60 грла стоке са једне фарме у овој мјесној заједници.

“Вода константно надолази и ријека Јања се подигла за један метар више, а очекујемо и талас на ријеци Дрини који је пуштен из Зворника јутрос у 10.00 часова”, навео је Зечкановић.

Он је подсјетио да су све екипе Цивилне заштите и општинске јединице за рад и спасавање на води и под водом на терену и да прате ситуацију.

SHARE

Оставите одговор