Na području opštine Bijeljina tokom dana evakuisano je 50 lica čija domaćinstva su ugrožena plavljenjem rijeke Drine, potvrdio je Srni šef opštinskog Odsjeka Civilne zaštite Drago Ristić.On je dodao da je evakuisano stanovništvo smješteno na bezbjedna mjesta, uglavnom kod rodbine i prijatelja.Prema njegovim riječima, protok vode je povećan u odnosu na jutros i trenutno od Hidroelektrane /HE/ u Zvorniku ide 3 300 kubnih metara u sekundi , dok je iz HE u Bajnoj Bašti ostao na 3 800 kubnih metara.Ristić je napomenuo da se voda sve više izliva, od Janje do Međaša i Balatuna, te da se maksimum protoka očekuje tokom noći.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Janja Huso Zečkanović rekao je za Srnu da je, osim nekoliko porodica na području Janje, evakuisana i stoka, te da je u toku evakuacija oko 60 grla stoke sa jedne farme u ovoj mjesnoj zajednici.

„Voda konstantno nadolazi i rijeka Janja se podigla za jedan metar više, a očekujemo i talas na rijeci Drini koji je pušten iz Zvornika jutros u 10.00 časova“, naveo je Zečkanović.

On je podsjetio da su sve ekipe Civilne zaštite i opštinske jedinice za rad i spasavanje na vodi i pod vodom na terenu i da prate situaciju.

Ostavi poruku