SHARE

Дрина, чији проток на Хидроелектрани Мали Зворник јутрос износи 3 000 метара кубних у секунди, поплавила је домаћинства и пољопривредно земљиште у Табанцима, Тршићу, Роћевићу и Средњем Шепку, саопштила је Цивилна заштита Зворник.Руководилац Цивилне заштите Стево Ивановић рекао је Срни да је у Средњем Шепку и Тршићу поплављено по 10 домаћинстава, а у Каракају пет. Припадници цивилне заштите чамцима помажу становништву да евакуишу стоку и материјална добра.

Вода се излила и на магистрални пут Зворник – Бијељина, у насељу Тршић, па се саобраћај одвија једном коловозном траком.

“У поплављеним насељима искључени су објекти за напајање електричном енергијом, а град нема ни питку воду, па се становништво снабдијева из цистерни”, рекао је Ивановић.

Он је додао да је због наглог пораста воде, саобраћај путничких возила преусмјерен кроз град, док теретна возила и аутобуси и даље пролазе магистралним путем, поред Аутобуске станице.

Истичући да оволики водостај Дрине није забиљежен од шездесетих година прошлог вијека, Ивановић је рекао да се вода излила и у зворничком насељу Б-блокови у граду, градском стадиону, док је поплављена и улица која пролази поред храма у изградњи.

Ивановић је рекао да ће проток Дрине на Хидроелектрани Мали Зворник остати на истом нивоу у току дана, са можда благом тенденцијом пораста.

Он је додао да је јутрос у 8.30 сати забиљежен проток Дрине на вишеградској Хидрелектрани од 3 568 метара кубних у секунди, а на Хидроелектрани Бајина Башта 3 800 метара кубних у секунди.

Ивановић је рекао да је, у односу на 1.00 сат ноћас, примјетан пад водостаја на Хидрелектрани Вишеград, док је на Хидроелкетрани Бајина Башта повећан за око 100 метара кубних у секунди.

SHARE

Оставите одговор