SHARE

Већина грађана Србије, чак 93,5 одсто, сматра да ова земља не би требало да ухапси и изручи оснивача “Викиликса” Џулијана Асанжа ако би се нашао у Србији, резултати су анкете коју на свом сајту проводи београдски лист “Блиц”.На питање “Да ли би Србија требало да ухапси и изручи Асанжа по Интерполовој потјерници”, ако се нађе у овој земљи, само 6,4 одсто учесника анкете одговорило је потврдно.

Интерпол је расписао “црвену потјерницу” за Џулијаном Асанжом, оснивачем вебсајта “Викиликс”, како би се омогућило његово хапшење ако се појави у некој од земаља чланица Интерпола.

Како је објављено на сајту ове међународне полицијске организације, свако ко има информације о Асанжу треба да о томе обавијести националну или локалну полицију. Као кривица наведено је “кривично дјело сексуалне природе”, пошто је Асанж у Шведској осумњичен за силовање, што је оптужба која је прво одбачена, а потом поново активирана.

Сајт “Викиликс” је прије неколико дана почео да објављује тајну дипломатску преписку америчке администрације и дипломатије, а најавио је да ће ускоро бити објављени нови документи и да ће се на мети наћи америчке банке.

SHARE

Оставите одговор