SHARE

Чланови Управног одбора Савјета за провођење мира /ПИК/ започели су јутрос у Сарајеву разговоре са члановима Предсједништва БиХ о процесу именовања предсједавајућег савјета министара, приједлозима за буџет заједничких институција и о модалитетима подршке напретку БиХ на путу евроатлантских интеграција.Са члановима ПИК-а разговарају хрватски и бошњачки члан Предсједништва Жељко Комшић и Бакир Изетбеговић, док предсједавајући Небојша Радмановић борави у Астани на засједању ОЕБС-а, а у његово име сједници присуствује шеф кабинета Мирослав Вујичић.

Засједање Управног одбора ПИК-а почело је синоћ разговором са представницима невладиних опрганизација Транспаренси интернешнел, Центар цивилних иницијатива и Спољнополитичка иницијатива БиХ.

ПИК ће, према најавама, током новембарског засједања размотрити напредак који је БиХ остварила на испуњавању пет циљева и два услова, а биће ријечи и о питањима државне и војне имовине, уставне реформе и услова из Европског партнерства, укључујући и попис становништва у БиХ.

Високи представник Валентин Инцко изјавио је раније да ПИК на овом првом засједању неће разматрати питање затварања ОХР-а.

Закључке са сједнице ПИК-а ће на конференција за новинаре у 15.00 часова изнијети Инцко, а биће објављен и коминике.

SHARE

Оставите одговор