SHARE

Усљед великих падавина ниво подземних вода у општини Билећа нагло расте, као и у Поповом пољу, а очекује се и пораст нивоа Дрине, док се у Фочи излила Ћехотина, саопштено је данас из Цивилне заштите Републике Српске (РС).Директор Републичке Цивилне заштите Милимир Додер посјетио је данас општину Билећа гдје је са руководством разговарао о тренутној ситуацији изазваном великим падавинама, као и о мјерама које се предузимају због пораста нивоа подземних вода.

У општини Билећа подземне воде избиле су у мјесним заједницама Подосоје и Језерине, а ниво воде нагло расте.        На подручју општине Требиње забиљежен је раст нивоа воде у Поповом пољу, док у Петровом пољу стагнира.

Пут Гацко – Невесиње у мјесту Риље прекинут је за саобраћај због изливања рјечице Заломке.

На подручју општине Бијељина ријека Дрина излила се у мјесним заједницама Јања и Амајлије, а усљед обилне кише и појачаног испуштања воде из акумулација на ријеци данас се очекује даљи пораст Дрине и плављење комплетног приобалног подручја у рејону Јање, Амајлија, Попова и Међаша.

У мјесту Доње поље, у општини Фоча, излила се Ћехотина која је пробила насип у дужини два до три метра, при самом ушћу у Дрину, и већ је ушла у подруме неколико зграда. Током дана дана биће довезен пијесак да би се спријечило даље изливање воде на том мјесту.

У мјесту Копачи код Новог Горажда усљед раста Дрине угрожено је шест домаћинстава и ако ријека настави да расте биће потребно евакуисати их.

SHARE

Оставите одговор