Usljed velikih padavina nivo podzemnih voda u opštini Bileća naglo raste, kao i u Popovom polju, a očekuje se i porast nivoa Drine, dok se u Foči izlila Ćehotina, saopšteno je danas iz Civilne zaštite Republike Srpske (RS).Direktor Republičke Civilne zaštite Milimir Doder posjetio je danas opštinu Bileća gdje je sa rukovodstvom razgovarao o trenutnoj situaciji izazvanom velikim padavinama, kao i o mjerama koje se preduzimaju zbog porasta nivoa podzemnih voda.

U opštini Bileća podzemne vode izbile su u mjesnim zajednicama Podosoje i Jezerine, a nivo vode naglo raste.        Na području opštine Trebinje zabilježen je rast nivoa vode u Popovom polju, dok u Petrovom polju stagnira.

Put Gacko – Nevesinje u mjestu Rilje prekinut je za saobraćaj zbog izlivanja rječice Zalomke.

Na području opštine Bijeljina rijeka Drina izlila se u mjesnim zajednicama Janja i Amajlije, a usljed obilne kiše i pojačanog ispuštanja vode iz akumulacija na rijeci danas se očekuje dalji porast Drine i plavljenje kompletnog priobalnog područja u rejonu Janje, Amajlija, Popova i Međaša.

U mjestu Donje polje, u opštini Foča, izlila se Ćehotina koja je probila nasip u dužini dva do tri metra, pri samom ušću u Drinu, i već je ušla u podrume nekoliko zgrada. Tokom dana dana biće dovezen pijesak da bi se spriječilo dalje izlivanje vode na tom mjestu.

U mjestu Kopači kod Novog Goražda usljed rasta Drine ugroženo je šest domaćinstava i ako rijeka nastavi da raste biće potrebno evakuisati ih.

Ostavi poruku