Београд је спремио стратегију за преговоре са Приштином, а преговарачки тим би требало да предводи политички директор Министарства спољних послова Борко Стефановић, пише данашња београдска штампа.„Политика“ наводи да је стратегија за преговоре са Приштином под  ознаком „поверљиво“ усвојена на једној од претходних седница Владе и да је њен садржај познат само министрима.

Према писању тог листа, „дијалог ће водити политичка личност која није министар, нити државни секретар, али је особа која има директну везу са државним врхом“.

„На челу тима биће политички директор Министарства спољних послова Борко Стефановић, а његов заменики ће бити Влада Јовичић, саветник министра за Косово и Метохију“, навела је „Политика, истичући да ову информацију није било могуће потврдити у надлежним министарствима.

Остале чланове преговарачког тима чиниће експерти, који ће се мењати у зависности од теме о којој ће се разговарати, наводи лист.

„Блиц“ преноси да је Влада Србије пре десетак дана одлучила да шеф преговарачког тима са Приштином буде Стефановић, који је, „као цовек од великог поверења председника Србије Бориса Тадића, изабран медју неколико кандидата“.

Тај београдски лист наводи да „упућени кажу да је Стефановић ‘доведен да решава питања, а не да их одлаже и одуговлачи'“.

Стефановић је одбио да за „Блиц“ потврди и прокоментарише ову вест, што је, како истиче лист, разумљиво с обзиром да је у питању одлука Владе Србије са ознаком „строго поверљиво“.

Leave a Reply