Beograd je spremio strategiju za pregovore sa Prištinom, a pregovarački tim bi trebalo da predvodi politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović, piše današnja beogradska štampa.„Politika“ navodi da je strategija za pregovore sa Prištinom pod  oznakom „poverljivo“ usvojena na jednoj od prethodnih sednica Vlade i da je njen sadržaj poznat samo ministrima.

Prema pisanju tog lista, „dijalog će voditi politička ličnost koja nije ministar, niti državni sekretar, ali je osoba koja ima direktnu vezu sa državnim vrhom“.

„Na čelu tima biće politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović, a njegov zameniki će biti Vlada Jovičić, savetnik ministra za Kosovo i Metohiju“, navela je „Politika, ističući da ovu informaciju nije bilo moguće potvrditi u nadležnim ministarstvima.

Ostale članove pregovaračkog tima činiće eksperti, koji će se menjati u zavisnosti od teme o kojoj će se razgovarati, navodi list.

„Blic“ prenosi da je Vlada Srbije pre desetak dana odlučila da šef pregovaračkog tima sa Prištinom bude Stefanović, koji je, „kao covek od velikog poverenja predsednika Srbije Borisa Tadića, izabran medju nekoliko kandidata“.

Taj beogradski list navodi da „upućeni kažu da je Stefanović ‘doveden da rešava pitanja, a ne da ih odlaže i odugovlači'“.

Stefanović je odbio da za „Blic“ potvrdi i prokomentariše ovu vest, što je, kako ističe list, razumljivo s obzirom da je u pitanju odluka Vlade Srbije sa oznakom „strogo poverljivo“.

Ostavi poruku