SHARE

Предсједник СДС-а и посланик ове странке у новом сазиву Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић изјавио је данас у Сарајеву да избор руководства овог дома зависи искључиво од странака из Федерације БиХ.“Што се тиче посланика из Републике Српске, били смо спремни да тај посао буде завршен данас”, рекао је Босић, додајући да је проблем у странкама из ФБиХ, међу којима се не назире парламентарна већина.

Према његовим ријечима, странке из РС спремне су да чекају договор странака из ФБиХ да би био изабран Колегијум.

“Да ли ће то бити 22. децембра или неког другог мјесеца, не зависи од нас, него од странака из ФБиХ”, закључио је Босић.

Он није могао да каже ко ће бити предложен за српског члана Колегијума, наводећи да ће се то знати када приједлог трочланог Колегијума буде комплетан.

Према Босићевим ријечима, од договора федералних странака о парламентарној већини зависи и расподјела мјеста у Савјету министара БиХ.

“Читав процес је на чекању док странке из Федерације не постигну договор”, констатовао је Босић.

На радно-консултативном састанку Колегијума актуелног Представничког дома и странака у новом сазиву договорено је да данас новоизабрани посланици положе заклетву, а да сједница буде настављена 22. децембра, до када се очекује формирање парламентарне већине.

SHARE

Оставите одговор