Predsjednik SDS-a i poslanik ove stranke u novom sazivu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić izjavio je danas u Sarajevu da izbor rukovodstva ovog doma zavisi isključivo od stranaka iz Federacije BiH.„Što se tiče poslanika iz Republike Srpske, bili smo spremni da taj posao bude završen danas“, rekao je Bosić, dodajući da je problem u strankama iz FBiH, među kojima se ne nazire parlamentarna većina.

Prema njegovim riječima, stranke iz RS spremne su da čekaju dogovor stranaka iz FBiH da bi bio izabran Kolegijum.

„Da li će to biti 22. decembra ili nekog drugog mjeseca, ne zavisi od nas, nego od stranaka iz FBiH“, zaključio je Bosić.

On nije mogao da kaže ko će biti predložen za srpskog člana Kolegijuma, navodeći da će se to znati kada prijedlog tročlanog Kolegijuma bude kompletan.

Prema Bosićevim riječima, od dogovora federalnih stranaka o parlamentarnoj većini zavisi i raspodjela mjesta u Savjetu ministara BiH.

„Čitav proces je na čekanju dok stranke iz Federacije ne postignu dogovor“, konstatovao je Bosić.

Na radno-konsultativnom sastanku Kolegijuma aktuelnog Predstavničkog doma i stranaka u novom sazivu dogovoreno je da danas novoizabrani poslanici polože zakletvu, a da sjednica bude nastavljena 22. decembra, do kada se očekuje formiranje parlamentarne većine.

Ostavi poruku