SHARE

Реаговања у свету на део тајне дипломатске преписке Стејт департмента и америчких амбасада и конзулата, која је објавио интернет сајт “Викликс”, не јењавају, а из Техерана стижу оптужбе да је реч о “организованој акцији” Сједињених Америчких Држзава, која је требало да има “политички утицај”.Ирански председник Махмуд Ахмадинежад изјавио је данас да односи Ирана са суседима неће бити нарушени због објављених докумената, у којима се, измедју осталог наводи да је краљ Абдулах из Саудијске Арабије у више наврата позивао САД да нападну Иран како би уништиле нуклеарни програм те државе и спречили је да развије нуклеарно оружје.

“Неки делови америчке владе су произвели та документа. Ми не мислимо да је ова информација ‘процурела'”, поручио је Ахмадинежад.

Министарства спољних послова Ирака и Пакистана критиковала су  објављивање поверљивих докумената у којима се изражава забринутост САД због утицаја Ирана у Ираку и страховање да би у Пакистану уранијум могао да се употреби за производњу недозвољеног оружја.

SHARE

Оставите одговор