SHARE

Приштина у овом тренутку није спремна за почетак дијалога с Београдом, изјавио је министар иностраних послова Србије Вук Јеремић.“Тако изгледа према информацијама које добијамо од партнера из међународне заједнице. Иако смо мишљења да би за све било боље да преговори крену што је пре могуће, бићемо стрпљиви”, рекао је Јеремић за београдски дневник “Блиц”.

Он је навео да је Београд разрадио стратегију за преговоре са свим питањима у складу са државном политиком Србије и истакао да ће преговоре водити експерти за дате области, а не високи функционери.

Јеремић је оцијенио да би дијалог требало започети од тема које су најмање оптерећене политичким неслагањима, као што су судбина несталих лица, саобраћај или комуникације.

“Велики број проблема које ћемо покушати да решимо у свом корену имају то што Београд и Приштина потпуно опречно гледају на будући статус покрајине. Њих неће бити могуће решити, а да се о томе не разговара. Али, ту чињеницу не треба злоупотребљавати у унутрашње политичке сврхе. Ми искрено желимо компромис, а не дубље замрзавање конфликта”, рекао је Јеремић.

SHARE

Оставите одговор