Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске (РС) Сњежана Божић сматра да у наредном периоду у РС треба приоритетно рјешавати егзистенцијалне проблеме, додајући да економија мора бити у жижи интересовања и извршне и законодавне власти.Божићева, која је и члан Главног одбора и Предсједништва Српске демократске странке (СДС), рекла је да ће се СДС трудити да буде добар корективни фактор владајућем Савезу независних социјалдемократа (СНСД) и његовим коалиционим партнерима.

„На нивоу БиХ ћемо радити у интересу РС, а у РС ћемо бити добра конструктивна опозиција, која ће настојати да буде корективни фактор власти“, рекла је Божићева за „Независне новине“.

Према њеном мишљењу, вјероватно ће бити различитих ставова по одређеним питањима, али то не би требало да угрози њихов заједнички интерес у односу на рад на нивоу БиХ. „Бићемо у прилици да разговарамо о свему ономе што нас буде чекало. Надам се да неће бити проблема“, истакла је Божићева.

Она очекује да међународна заједница оде из БиХ, да високи представник коначно напусти БиХ, да се укину његова бонска овлашћења и да се људима који су бонским овлашћењима изгубили своја основна права она врате, те да они могу да буду бирани и да учествују у политичком животу.

Божићева од народних посланика у 8. сазиву парламента РС очекује да аргументима бране своје ставове, те да се култура дијалога међу посланицима издигне на виши ниво.

Ако буде у прилици да предсједава сједницом Народне скупштине РС, Божићева каже да ће кажњавати увредљиве иступе посланика, јер, како је рекла, Пословник је веома јасан и прописује да свако удаљавање од дневног реда треба да се санкционише и да се врати у колотечину.

Leave a Reply