SHARE

Власти у Београду утврдиле су платформу за предстојећи дијалог са Приштином, која је заснована на скупштинским резолуцијама о Косову и Метохији, пише “Данас”.Одређени су и чланови тима за преговоре, међу којима нема високих политичких личности, сазнаје овај дневник у Влади Србије.

Државни секретар Министарства за Косово и Метохију Оливер Ивановић рекао је да детаљи те платформе још нису за јавност, јер би њихово објављивање значило “бацање карата на сто прије него што је утакмица уопште почела”.

Ивановић је потврдио да је одређено ко ће бити “главни човјек” Београда за вођење дијалога, као и чланови преговарачког тима, али није могао да открије о коме је ријеч.

“Све што вам могу рећи јесте да ни први човек нашег тима, као ни чланови тог тима који ће имплементирати платформу, нису из редова министара Владе Србије, нити има државних секретара. Они, међутим, нису ни некакви независни појединци, већ припадају апарату владе у неком ширем смислу”, навео је Ивановић.

Како је објаснио Ивановић, разлог због којег нису укључени високи државни представници јесте намјера да се избјегне политичка нота у дијалогу који би, бар на почетку, требало да буде посвећен, прије свега, рјешавању питања која оптерећују свакодневни живот људи на Косову и Метохији.

SHARE

Оставите одговор