SHARE

Мандатар Александар Џомбић данас наставља консултације у вези са саставом нове владе Републике Српске /РС/.За данас су најављени састанци Џомбића са представницима Савеза синдиката РС, Удружења пензионера РС и Народне демократске странке.

Џомбић је јуче најавио да ће око три четвртине нове владе РС чинити чланови СНСД-а, и објелоданио да ће за министра финасија предложити начелника општине Мркоњић Град Зорана Тегелтију, а за министра здравља и социјалне заштите Ранка Шкрбића, који је и у протекле четири године обављао ту функцију.

Шкрбић и Тегелтија су чланови Извршног и Главног одбора СНСД-а.

Џомбић јуче разговарао са представницима СНСД-а, ДНС-а, те Социјалистичке партије и Партије уједињених пензионера, док је у сриједу одржао консултације са делегацијама Привредне коморе и Уније удружења послодаваца РС.

Џомбић је раније рекао да би сљедеће седмице требало да буде завршен приједлог за састав нове владе, наводећи да би у недјељу или понедјељак, 28. или 29. новембра, требало да буду завршени сви консултативни састанци са представницима политичких странака и разних удружења о формирању новог кабинета.

Предсједник РС Милорад Додик додијелио је у уторак, 23. новембра, досадашњем министру финансија РС Александру Џомбићу мандат за састав нове владе.

SHARE

Оставите одговор