Mandatar Aleksandar Džombić danas nastavlja konsultacije u vezi sa sastavom nove vlade Republike Srpske /RS/.Za danas su najavljeni sastanci Džombića sa predstavnicima Saveza sindikata RS, Udruženja penzionera RS i Narodne demokratske stranke.

Džombić je juče najavio da će oko tri četvrtine nove vlade RS činiti članovi SNSD-a, i objelodanio da će za ministra finasija predložiti načelnika opštine Mrkonjić Grad Zorana Tegeltiju, a za ministra zdravlja i socijalne zaštite Ranka Škrbića, koji je i u protekle četiri godine obavljao tu funkciju.

Škrbić i Tegeltija su članovi Izvršnog i Glavnog odbora SNSD-a.

Džombić juče razgovarao sa predstavnicima SNSD-a, DNS-a, te Socijalističke partije i Partije ujedinjenih penzionera, dok je u srijedu održao konsultacije sa delegacijama Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca RS.

Džombić je ranije rekao da bi sljedeće sedmice trebalo da bude završen prijedlog za sastav nove vlade, navodeći da bi u nedjelju ili ponedjeljak, 28. ili 29. novembra, trebalo da budu završeni svi konsultativni sastanci sa predstavnicima političkih stranaka i raznih udruženja o formiranju novog kabineta.

Predsjednik RS Milorad Dodik dodijelio je u utorak, 23. novembra, dosadašnjem ministru finansija RS Aleksandru Džombiću mandat za sastav nove vlade.

Ostavi poruku