Predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da i inostrane bezbjednosne službe aktivno učestvuju u potrazi za Ratkom Mladićem, među kojima i britanska.„Treba naglasiti da nam strane službe ne pomažu na terenu, već se ta saradnja ogleda u razmeni informacija. Na osnovu nekih od njih sprovedene su i konkretne akcije. Svaka služba koja ima bilo kakvu informaciju o haškim beguncima dostavlja ih našim službama, koje ih potom proveravaju“, kaže Ljajić.

Ljajić je za beogradski list „Danas“ rekao da „London pomaže u hapšenju haškog optuženika Ratka Mladića, a to rade i druge inostrane bezbednosne službe“.

On je time potvrdio nedavne navode odlazećeg ambasadora Velike Britanije u Srbiji Stivena Vordsvorta, koji je naveo da je London i do sad učestvovao u potrazi za haškim bjeguncima, kao i da će britanske institucije i u budućnosti pomagati srpskim vlastima da okončaju saradnju sa Haškim tribunalom.

Ljajić je rekao da najveći teret u potrazi za haškim bjegincima i dalje snosi srpska Bezbjednosno-informativna agencija./

Ostavi poruku