Шеф Клуба Срба у Вијећу народа Републике Српске Сташа Кошарац је оцијенио да су пријетње смрћу предсједнику РС Милораду Додику упутили „главни актери протеклих ратних сукоба у БиХ“ и да је то притисак на оне који формирају власту у БиХ.Кошарац је рекао за „Политику“ да је проблем у онима који такве штите, а то су, како је навео, „бошњачки политички лидери и Исламска вјерска заједница у БиХ“.

Он је оцијенио да су пријетње смрћу, које је упутио такозвани Париотски фронт БиХ, нека врста притиска на Додика и друге који учествују у процесу формирања нове власти у БиХ.

„Никакве пријетње не могу нас омести да наставимо да развијамо РС и инсистирамо на досљедној примјени Дејтонског споразума. Сарајево се, очито је, још увијек није очистило од оних који уживају у рату и убијању других и другачијих“, рекао је Кошарац.

Патриотски фронт БиХ, који је у јануару прошле године формиран у Сјеверној Америци, запријетио је смрћу предсједнику РС Милораду Додику и лидеру ХДЗ-а БиХ Драгану Човићу.

Осим Додика и Човића, на листи су и члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић, предсједавајућа Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић.

Ostavi poruku