Предсједник Србије Борис Тадић боравиће данас и сутра у званичној посјети Хрватској.Тадић ће се данас у Загребу састати са предсједником Хрватске Ивом Јосиповићем и предсједником Владе Хрватске Јадранком Косор.Предсједник Србије састаће се са предсједником Сабора Луком Бебићем у 15.00 часова.

Тадић ће данас разговарати са представницима Српског народног вијећа и Српског културног друштва „Просвјета“ у 18.00 часова, у просторијама тог друштва.

За сутра је планирано Тадићево и Јосиповићево обраћање учесницима Бизнис форума у Хрватској привредној комори.

Тадић и Јосиповић у 11.15 часова, посјетиће општину Крњак, гдје ће се састати са представницима локалне власти са подручја Баније и Кордуна и представницима српске заједнице, након чега ће се обратити медијима. Молимо представнике медија да испред зграде општине Крњак буду до 10.45 часова.

Предсједник Србије и његов домаћин посјетиће у 14.35 часова, општину Грачац и обићи Сајам личких производа. Након тога, у 15.20 часова, у селу Дерингај предсједници Тадић и Јосиповић посјетиће повратничку породицу Марковић.

Тадић ће затим са Јосиповићем у 16.10 часова посјетити српски православни манастир Крупа, након чега ће се обратити медијима.

Ostavi poruku