Sela Velja Gora u Petrovom polju i Orašje u Popovom polju, u opštini Trebinje, već treći dan su odsječena od grada zbog poplavljenih prilaznih puteva, potvrdio je Srni načelnik opštinskog štaba Civilne zaštite Mirko Ćurić.Jaka kiša koja posljednjih nekoliko dana bez prestanka pada na području ove opštine stvorila je visok nivo vode na putevima, pa nadležne službe dežuraju 24 časa u slučaju potrebe za hitnom intervencijom.

Ćurić kaže da je Vod za spašavanje na vodi i pod vodom Hidroelektrana na Trebinjšnjici (HET) pokušao sa čamcima da dođe do tih sela, ali da nije uspio zbog nepristupačnog terena.

„Nije bilo potreba de rizikuju, što ne znači da to ne bi učinili ukoliko bi bila alarmantna situacija na području tih sela“, dodao je Ćurić, napominjući da za sada nema bolesnih niti ugroženih, te da u slučaju potrebe ima obilazni put od sela.

Ćurić je podsjetio da su Vod za spašavanje pod vodom i na vodi HET-a, Civilna zaštita, Vatrogasna jedinica, Vodovod i Komunalno preduzeće u dvadesetčetvoročasovnom dežurstvu.

Za sada nema poplava na području ostalih istočnohercegovačkih opština.

Ostavi poruku