Села Веља Гора у Петровом пољу и Орашје у Поповом пољу, у општини Требиње, већ трећи дан су одсјечена од града због поплављених прилазних путева, потврдио је Срни начелник општинског штаба Цивилне заштите Мирко Ћурић.Јака киша која посљедњих неколико дана без престанка пада на подручју ове општине створила је висок ниво воде на путевима, па надлежне службе дежурају 24 часа у случају потребе за хитном интервенцијом.

Ћурић каже да је Вод за спашавање на води и под водом Хидроелектрана на Требињшњици (ХЕТ) покушао са чамцима да дође до тих села, али да није успио због неприступачног терена.

„Није било потреба де ризикују, што не значи да то не би учинили уколико би била алармантна ситуација на подручју тих села“, додао је Ћурић, напомињући да за сада нема болесних нити угрожених, те да у случају потребе има обилазни пут од села.

Ћурић је подсјетио да су Вод за спашавање под водом и на води ХЕТ-а, Цивилна заштита, Ватрогасна јединица, Водовод и Комунално предузеће у двадесетчетворочасовном дежурству.

За сада нема поплава на подручју осталих источнохерцеговачких општина.

Ostavi poruku