Prijetnje smrću predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku i lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću uputio je „Patriotski front BiH“, piše „Glas Srpske“.„Fašisti će biti ubijeni u najskorije vrijeme. Najveći fašisti svih vremena za BiH i bošnjački narod“, navodi se u prijetećoj poruci, koja je 8. novembra faksom stigla u Glavni odbor SNSD-a.

List navodi da je ista prijetnja upućena i u centralu HDZ-a BiH u Mostaru, a da je žig na koverti stavljen u pošti u Lukavcu.

U prijetećoj poruci navedena su i imena visokih funkcionera SNSD-a Nebojše Radmanovića, Nikole Špirića, Milice Marković i Dušanke Majkić.

„Nekada je bilo: `Uvijek Srpska, a BiH ako mora`, a sada je: `Nikad Srpska, BiH vječna`. Čekaćemo vas u zasjedama oko Sarajeva, na putevima Banjaluka – Beograd, na svim prilazima Banjaluci, na granici prema Srbiji, kao i Beogradu gdje idete po svoje mišljenje. Rat protiv dodikovaca i čovićevaca je hitan! Spremni smo s oružjem i stručnim vojnicima. Želimo što prije rat, kako bi bio okončan za nekoliko dana“, navodi se u poruci.

Na internetu ne postoji sajt ili portal „Patriotskog fronta BiH“, ali je taj pokret često pominjan kao dio bošnjačkog pokreta u Sjevernoj Americi.

Svebosanska konvencija BiH je 29. januara 2009. godine donijela odluku o formiranju Patriotskog fronta građana BiH Sjeverne Amerike, navedeno je tada u konvenciji.

Ostavi poruku