Mandatar za sastav Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić održaće danas konsultacije sa predstavnicima Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca RS u vezi sa formiranjem kabineta.Džombić je rekao da bi sljedeće sedmice trebalo da bude završen prijedlog za sastav nove vlade.

On je naveo da bi u nedjelju ili ponedjeljak, 28. ili 29. novembra, trebalo da budu završeni svi konsultativni sastanci sa predstavnicima političkih stranaka i raznih udruženja o formiranju novog kabineta.

Predsjednik RS Milorad Dodik dodijelio je juče dosadašnjem ministru finansija RS Aleksandru Džombiću mandat za sastav nove vlade.

Dodik je rekao da će Džombićeva dužnost biti da u što kraćem roku obavi konsultacije i formira novi kabinet koji će predložiti Narodnoj skupštini RS da bi RS provela izborne rezultate.

Predsjednik Srpske očekuje formiranje vlade do sredine decembra, te da će skupština najkasnije do kraja godine predložiti budžet kako bi RS u stabilnim finansijskim okvirima mogla da nastavi svoj rad.

Ostavi poruku