Predsjednik Unije studenata Republike Srpske (RS) Milan Petković rekao je danas u Banjaluci da su on i predsjednik Omladinskog savjeta Bojan Grebenar iznijeli predsjedniku Republike Miloradu Dodiku svoj stav u pogledu daljeg unapređenja obrazovanja, razvoja kulture i sporta.„Predsjedniku Dodiku smo prenijeli i kakva rješenja žele studenti u ministarstvima za porodicu, omladinu i sport i prosvjete i kulture. Nismo se izjašnjavali o imenima, samo smo iznijeli svoje stavove i mišljenja o radu resornih ministarstava, te izrazili zadovoljstvo dosadašnjim radom aktuelnih ministara“, rekao je Petković novinarima u Banjaluci nakon konsultacija sa predsjendikom Republike o izborom mandatara, kojem su prisustvovali i aktuelni resorni ministri Proko Dragosavljević i Anton Kasipović.

Naglasivši da na sastanku nije bilo riječi o konkretnim imenima ministara u novoj vladi RS, Petković je rekao da je predsjednik i danas spomenuo da su kandidati za mandatara aktuelni ministar finansija Aleksandar Džombić, zdravlja Ranko Škrbić i načelnik opštine Mrkonjić Grad Zoran Tegeltija.

„Od predsjednika smo tražili da sadašnji ili budući minstar obrazovanja nastavi sa reformom obrazovanja i predložili da se napravi jedan fond iz koga bi bila finansirana putovanja studenata po Evropi nakon ukidanja viza“, rekao je Petković, dodavši da se predsjednik Republike složio s njihovim razmišljanjima.

On je istakao da je predsjednik Dodik obećao da će zastupati interese mladih, jer su oni budućnost zemlje.

Predsjednik Omladinskog savjeta RS Bojan Grebenar rekao je novinarima da je ovo prvi put da jedan predsjednik RS pozove mlade na sastanak. On je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom sa Dodikom, koji je, kako je rekao, naglasio da su mladi bitan faktor u društvu.

Ministar za porodicu, omladinu i sport Proko Dragosavljević rekao je novinarima da je ovo prvi put da predsjednik Republike poziva mlade na sastanka što dokazuje da su mladi važan faktor u RS.

On je rekao da na sastanku nije bilo razgovora o imenima budućih ministara, jer će manadatar sastavljati svoj kabinet, dodavši da su mladi izrazili zadovoljstvo radom Ministarstav kojeg on vodi.

Ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović rekao je da je ovo jedan značajan sastanka sa mladima, jer i oni žele da buduća vlada i manadatar funkcionišu u interesu svih građana.

„Moram reći da se osjećam prilično prijatno kada mladi izraze zadovljostvo dosadašnjim radom ova dva ministarstva, a meni lično je ocjena mladih vrlo značajna“, rekao je Kasipović.

Na pitanje da li će ostati ministar i u budućoj Vladi RS, Kasipović kaže da je preuranjeno o tome da govori, jer treba prvo izabrati mandatara, pa onda birati ministre, a lično bi volio da to ministarstvo vodi neko drugi, jer je, kako kaže, u protekle četiri godine njegov rad bio iscrpljujući.

„Ako bi mi bilo ponuđeno da ponovim mandat, onda bih razmišljao ko je mandatar i kakav je sastav kabineta, a sve sa željom da napravim još bolji rezultat“, rekao je Kasipović.

Ostavi poruku