SHARE

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Младен Иванић изјавио је након консултација са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком да ПДП као опозициона партија није имала амбицију да даје свој приједлог за мандатара, а да ни предсједник Додик није тачно рекао ко ће бити мандатар.

Према Иванићевим ријечима, из данашњих консултација око избора мандатара за нови састав владе је јасно видљиво да ће мандатар бити из Савеза независних социјалдемократа /СНСД/.

“Што се тиче нашег става према мандатару, ми ћемо бити врло критични. Видјећемо шта ће он понудити”, рекао је Иванић новинарима у Бањалуци након састанка делегације ПДП-а са Додиком.

Иванић је оцијенио да будући предсједник владе и неће бити “нешто посебно битан”, те да ће “први човјек РС сасвим сигурно и даље бити предсједник Додик”.

Говорећи о власти на нивоу БиХ, Иванић је рекао да су предсједнику Додику данас рекли да ће ПДП на нивоу БиХ поштовати закључке Народне скупштине.

“Кад Народна скупштина буде имала закључак, чак и ако он буде супротан мишљењу ПДП-а, ми ћемо тај закључак поштовати због дигнитета институција”, најавио је Иванић.

SHARE

Оставите одговор