Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Mladen Ivanić izjavio je nakon konsultacija sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da PDP kao opoziciona partija nije imala ambiciju da daje svoj prijedlog za mandatara, a da ni predsjednik Dodik nije tačno rekao ko će biti mandatar.

Prema Ivanićevim riječima, iz današnjih konsultacija oko izbora mandatara za novi sastav vlade je jasno vidljivo da će mandatar biti iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/.

„Što se tiče našeg stava prema mandataru, mi ćemo biti vrlo kritični. Vidjećemo šta će on ponuditi“, rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci nakon sastanka delegacije PDP-a sa Dodikom.

Ivanić je ocijenio da budući predsjednik vlade i neće biti „nešto posebno bitan“, te da će „prvi čovjek RS sasvim sigurno i dalje biti predsjednik Dodik“.

Govoreći o vlasti na nivou BiH, Ivanić je rekao da su predsjedniku Dodiku danas rekli da će PDP na nivou BiH poštovati zaključke Narodne skupštine.

„Kad Narodna skupština bude imala zaključak, čak i ako on bude suprotan mišljenju PDP-a, mi ćemo taj zaključak poštovati zbog digniteta institucija“, najavio je Ivanić.

Ostavi poruku