Насловна Вијести Социјалисти би подржали Џомбића за мандатара

Социјалисти би подржали Џомбића за мандатара

0

Социјалистичка партија подржава да мандатар за састав нове владе Републике Српске (РС) буде неко од људи који се помињу у јавности, међу којима је и садашњи министар финансија Александар Џомбић, рекао је лидер ове странке Петар Ђокић.Ђокић је истакао да будући предсједник Владе РС треба да буде личност која има менаџерске способност, који је компетентан и добро упућен у послове владе и извршне власти.

Социјалистичка партија сматра да приоритети владе у наредном периоду треба да буду економска питања, економски развој и социјална заштите грађана РС, додао је он.

Ђокић је рекао да на састанку није било ријечи о подјели министарских мјеста у Влади РС, али да Социјалистичка партија очекује око десет одсто учешћа у власти сходно изборним резултатима.

“Увјерени смо да ћемо у наредним данима успјети да, након што предсједник РС почетком седмице именује мандатара, уђемо у поступак консултација о избору владе и подјели ресора“, рекао је Ђокић новинарима након састанка представника Социјалистичке партије и Партије уједињених пензионера са предсједником РС Милорадом Додиком.

Ђокић је нагласио да ће Социјалистичка партија, Демократски народни савез (ДНС) и Савез независних социјалдемократа (СНСД) формирати владу и да би улазак других партија у извршну власт било кршење раније потписаног споразума ове три странке, али да је увјерен да до тога неће ни доћи.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version