Socijalistička partija podržava da mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske (RS) bude neko od ljudi koji se pominju u javnosti, među kojima je i sadašnji ministar finansija Aleksandar Džombić, rekao je lider ove stranke Petar Đokić.Đokić je istakao da budući predsjednik Vlade RS treba da bude ličnost koja ima menadžerske sposobnost, koji je kompetentan i dobro upućen u poslove vlade i izvršne vlasti.

Socijalistička partija smatra da prioriteti vlade u narednom periodu treba da budu ekonomska pitanja, ekonomski razvoj i socijalna zaštite građana RS, dodao je on.

Đokić je rekao da na sastanku nije bilo riječi o podjeli ministarskih mjesta u Vladi RS, ali da Socijalistička partija očekuje oko deset odsto učešća u vlasti shodno izbornim rezultatima.

“Uvjereni smo da ćemo u narednim danima uspjeti da, nakon što predsjednik RS početkom sedmice imenuje mandatara, uđemo u postupak konsultacija o izboru vlade i podjeli resora“, rekao je Đokić novinarima nakon sastanka predstavnika Socijalističke partije i Partije ujedinjenih penzionera sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Đokić je naglasio da će Socijalistička partija, Demokratski narodni savez (DNS) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) formirati vladu i da bi ulazak drugih partija u izvršnu vlast bilo kršenje ranije potpisanog sporazuma ove tri stranke, ali da je uvjeren da do toga neće ni doći.

Ostavi poruku