Naslovna Vijesti Dodik nastavlja konsultacije

Dodik nastavlja konsultacije

0

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik danas će, u nastavku konsultacija o izboru mandatara za sastav nove vlade, razgovarati sa predstavnicima Partije demokratskog progesa i Demokratskog narodnog saveza.Za danas, drugi dan konsultacija, predviđeni su sastanici Dodika sa predstavnicima Socijalističke partije i Partije ujedinjenih penzionera, te Saveza sindikata RS.

Dodik je juče konsultacije o izboru mandatara započeo sastankom sa predstavnicima Privredne komore Srpske, a potom je razgovarao i sa delegacijama SNSD-a i SDS-a.

Ime mandatara biće poznato početkom naredne sedmice, nakon sjednice Izvršnog odbora SNSD-a, rekao je juče Igor Radojičić, potpredsjednik SNSD-a.

Delegacija SNSD-a prenijela je predsjedniku RS da ova stranka, kao pobjednička partija, očekuje dominantno učešće u vladi RS i da mandatar bude njen član.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da je konsultativni sastanak sa predsjednikom Srpske bio formalan, jer je SDS opoziciona partija.

Na sastanku sa predstavnicima Privredne komore RS Dodik je rekao da realna ekonomija i privredni sektor moraju imati prioritet u narednom periodu, kao preduslov stabilnosti Srpske.        Na sastanku je konstatovano da je sporost javne administracije predstavljala značajan problem.

Predsjednik Srpske još nije rekao kome će ponuditi mandat za sastav nove vlade.

Do formiranja nove vlade premijerske dužnosti obavlja potpredsjednik Vlade Anton Kasipović.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version