SHARE

Предсједник Републике Српске /РС/ Милорад Додик данас ће, у наставку консултација о избору мандатара за састав нове владе, разговарати са представницима Партије демократског прогеса и Демократског народног савеза.За данас, други дан консултација, предвиђени су састаници Додика са представницима Социјалистичке партије и Партије уједињених пензионера, те Савеза синдиката РС.

Додик је јуче консултације о избору мандатара започео састанком са представницима Привредне коморе Српске, а потом је разговарао и са делегацијама СНСД-а и СДС-а.

Име мандатара биће познато почетком наредне седмице, након сједнице Извршног одбора СНСД-а, рекао је јуче Игор Радојичић, потпредсједник СНСД-а.

Делегација СНСД-а пренијела је предсједнику РС да ова странка, као побједничка партија, очекује доминантно учешће у влади РС и да мандатар буде њен члан.

Предсједник СДС-а Младен Босић изјавио је да је консултативни састанак са предсједником Српске био формалан, јер је СДС опозициона партија.

На састанку са представницима Привредне коморе РС Додик је рекао да реална економија и привредни сектор морају имати приоритет у наредном периоду, као предуслов стабилности Српске.        На састанку је констатовано да је спорост јавне администрације представљала значајан проблем.

Предсједник Српске још није рекао коме ће понудити мандат за састав нове владе.

До формирања нове владе премијерске дужности обавља потпредсједник Владе Антон Касиповић.

SHARE

Оставите одговор