Naslovna Vijesti Savjet ministara BiH danas o provođenju plana oporavka Srebrenice

Savjet ministara BiH danas o provođenju plana oporavka Srebrenice

0

Savjet ministara BiH danas će razmotriti izvještaj o provođenju operativnog plana oporavka i razvoja Srebrenice od decembra 2007. do juna 2010. godine.Na dnevnom redu sjednice naći će se i informacije o provođenju Aneksa „A“ Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ i o izvršenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Ministri će razmotriti nacrte odluka o ratifikaciji sporazuma o policijskoj saradnji sa Srbijom, o policijskoj saradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala sa Hrvatskom te o graničnim prelazima za međunarodni saobraćaj sa Crnom Gorom.

Na dnevnom redu je i Sporazum o finansiranju između BiH i Evropske komisije koji se odnosi na drugi državnog programa za 2009. godinu u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć.

Biće razmotren i Prijedlog sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko Save kod Gradiške i priključnih graničnih dionica međudržavnog puta, s Izvještajem o obavljenim pregovorima, kao i Prijedlog sporazuma između BiH i Španije o saradnji u borbi protiv kriminala, posebno terorizma, nezakonite trgovine drogama i organizovanog kriminala.

Ministri će razmotriti informacije sa sastanka zemalja članica Organizacije ministara odbrane zemalja jugoistočne Evrope, održanog u oktobru u Tirani, i o potpisivanju Sporazuma o saradnji u području odbrane između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore u Podgorici.

Na dnevnom redu sjednice su nacrti osnova za pristupanje BiH Konvenciji Savjeta Evrope o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualne zloupotrebe, za pristupanje BiH Konvenciji savjeta Evrope o kontaktu koji se tiče djece i za pristupanje BiH Haškoj konvenciji o međunarodnom ostvarivanju prava za izdržavanje djeteta i drugim oblicima izdržavanja porodice.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version