SHARE

Савјет министара БиХ данас ће размотрити извјештај о провођењу оперативног плана опоравка и развоја Сребренице од децембра 2007. до јуна 2010. године.На дневном реду сједнице наћи ће се и информације о провођењу Анекса “А” Споразума о питањима сукцесије бивше СФРЈ и о извршењу Оквирног закона о високом образовању у БиХ, најављено је из Савјета министара.

Министри ће размотрити нацрте одлука о ратификацији споразума о полицијској сарадњи са Србијом, о полицијској сарадњи у борби против прекограничног криминала са Хрватском те о граничним прелазима за међународни саобраћај са Црном Гором.

На дневном реду је и Споразум о финансирању између БиХ и Европске комисије који се односи на други државног програма за 2009. годину у оквиру Инструмента за претприступну помоћ.

Биће размотрен и Приједлог споразума између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске о изградњи међудржавног моста преко Саве код Градишке и прикључних граничних дионица међудржавног пута, с Извјештајем о обављеним преговорима, као и Приједлог споразума између БиХ и Шпаније о сарадњи у борби против криминала, посебно тероризма, незаконите трговине дрогама и организованог криминала.

Министри ће размотрити информације са састанка земаља чланица Организације министара одбране земаља југоисточне Европе, одржаног у октобру у Тирани, и о потписивању Споразума о сарадњи у подручју одбране између Савјета министара БиХ и Владе Црне Горе у Подгорици.

На дневном реду сједнице су нацрти основа за приступање БиХ Конвенцији Савјета Европе о заштити дјеце од сексуалног искориштавања и сексуалне злоупотребе, за приступање БиХ Конвенцији савјета Европе о контакту који се тиче дјеце и за приступање БиХ Хашкој конвенцији о међународном остваривању права за издржавање дјетета и другим облицима издржавања породице.

SHARE

Оставите одговор